Urgosorb Verband Steriel 5x 5cm 10 501667

Geneesmiddel
Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Levering aan huis

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Als het verband in contact komt met exsudaat, vindt een natrium-calcium-ionenuitwisseling plaats tussen de wond en het verband, UrgoSorb vormt een gel en houdt de vochtige wondomgeving geschikt voor het genezingsproces. UrgoSorb absorbeert het exsudaat, verzacht en voert necrotische resten af.

Door het activeren van bloedplaatjes bevordert UrgoSorb verband hemostase bij acute en chronische bloedende wonden.

Samenstelling

Urgosorb is een absorberend verband dat calciumalginaat combineert met hydrocolloïde deeltjes.

Foto van het verband

Indicatie

UrgoSorb is geïndiceerd bij exsuderende en bloedende wonden, tijdens het afsterven van het weefsel en bij de granulatiefase (weefselvorming)

CONTRA-INDICATIES

Het is niet aan te raden Urgosorb te gebruiken voor de neusholte bij een rhinoplastiek (neuscorrectie), derdegraads bandwonden, droog necrotisch weefsel of korstjes, chirurgische implantaten en voor hevig bloedende wonden.

Gegevens
CNK1613819
FabrikantenUrgo
MerkenUrgo
Hoeveelheid verpakking10